Foto: H. Somsen

Foto: H.Somsen

Foto: H.Somsen

Klik op de miniaturen om de foto's te vergroten.

urasenke in nederland

Urasenke Netherlands Liaison Office

Herman Soshu Somsen heeft in de theekamers van het Urasenke hoofdkantoor in Kyoto zijn driejarige theeopleiding gevolgd, die hij in 1997 met goed gevolg heeft afgerond. Na terugkeer in Nederland geeft hij leiding aan het kantoor van Urasenke in Nederland; de Urasenke Netherlands Liaison Office in Amstelveen. Verder verzorgt hij, samen met zijn assistente, de theelessen. Ook het houden van theebijeenkomsten in de theekamer van de Netherlands Liaison Office en het geven van demonstraties en lezingen behoren tot de werkzaamheden die door de Netherlands Liaison Office worden verzorgd. Heeft u vragen over de theeceremonie of onze activiteiten, dan kunt u contact met ons opnemen via info@urasenke.nl.

Urasenke Tankokai Holland Association

Chanoyu (de Japanse theeceremonie) heeft hier in Nederland voet aan de grond gekregen door de inzet van mevrouw Liesbeth Rodrigues de Miranda die, in de theekamer van haar huis in Eindhoven, in 1982 begonnen is met een studiegroep. De Holland Dokokai, zoals de studiegroep was genoemd, is recent van naam veranderd en heet nu Urasenke Tankokai Holland Association. Herman Soshu Somsen verzorgt naast mevrouw Rodriques de Miranda theelessen. Woont u in de buurt van Eindhoven en u bent ge´nteresseerd in de activiteiten van de Eindhoven studiegroep, dan kunt u contact op nemen via info@urasenke.nl.

Urasenke Netherlands Shofukan studiegroep

Rotterdam beschikt sinds kort over een Japans cultureel centrum. Ook hier kunt u vanaf 28 september elke laatste donderdag van de maand terecht om uw kennis van de Japanse theeceremonie te vergroten. Voor vragen over de theeceremonie kunt u contact op nemen met Urasenke via info@urasenke.nl.